Desert
Cornulete fragede cu nuca
Ingrediente
- 250 gr unt
- 100 gr zahar pudra
- 150 gr nuca macinata
- 300 gr faina
- 1 praf de sare
Indicatii
- Pas 1
Amestecam untul cu zaharul pana cand obtinem o crema omogena. Adaugam nuca si apoi faina si mixam bine toate ingredientele.
- Pas 2
Pentru a forma cornuletele, luam bucatele mici de forma unei nuci, pe care le rulam in palma, formand bastonase, pe care le indoim in forma de cornulete. La nevoie putem unge mana cu unt pentru a fluidizare a procesului. Sfat: Pentru uniformizare se pot folosi tavi cu forme predefinite de cornulete.
- Pas 3
Se baga la cuptor la 170 de grade. Se lasa 15 min.
- Pas 4
Nu trebuie coapte prea mult,doar pana sa rumenesc putin deasupra. Se pudreaza fierbinti cu zahar pudra. Cornuletele sunt fragede si delicioase.