Desert
Prajitura cu cocos si vanilie
Ingrediente
-
Blat nuca de cocos:
- 6 albusuri
- 300 gr de zahar
- 300 gr nuca de cocos
- 1 praf de sare
Crema de vanilie:
- 6 galbenusuri
- 8 lingur de zahar
- 50 gr amidon
- 300 ml de lapte
- 350 ml de frisca
- esenta de vanilie
- 1 praf de sare
Strat ciocolata:
- 200 gr ciocolata neagra ( 52% cacao)
- 200 ml frisca lichida
- se adauga ciocolata rasa
Indicatii
- Pas 1
Intr-un vas separam ouale - albusul de galbenus. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule. Tapetam o tava (33 x 42 cm ) cu foaie de copt si adaugam compozitia; o nivelam si o aducem la copt pentru 20 de minute la 160 de grade, pana cand devine aurie la exterior.
- Pas 2
Asteptam sa se raceasca, apoi scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt.
Pregatim stratul de ciocolata
Frisca lichida si ciocolata se pun la topit pe o baie de apa. O data ce compozitia este omogena, se toarna peste blat, se niveleaza si se pune tava la racit.
- Pas 3
Se pregateste crema de vanilie:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul si 100 ml de lapte, restul laptelui se pune la incalzit.
Cand laptele a dat in fiert, adaugam compozitia cu galbenusurile si faina incorporata. Continuam se fierbem, amestecand incontinuu, pana cand se ingroasa. Lasam crema astfel obtinuta la racit.
Intre timp pragatim frisca. Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o lingura de frisca pana o incorporam pe toata. Adaugam pentru aroma o fiola de esenta de vanilie.
Intindem crema peste stratul de ciocolata si decoram cu ciocolata rasa. Dam tava la rece pentru cateva ore.
Se portioneaza cu un cutit incalzit in apa fierbinte. Savurati-o cu placere !