/
/

Atât de dulce, Atât de bun

                    Facut sa daruiasca zâmbete

Contact: +40.740.240.406

/ /

Desert

Prajitura cu foi de miere

Adaugat de Admin in Desert on 01.08.2017 00:38
Normal <15 minute Portii
Dincolo de reteta, te invit sa descoperi armonia de a te rasfata cu un desert dulce, de a descoperi frumuseţea şi pacea interioară, gustand din prajitura cu foi de miere, ce face ca fiecare clipa .

Ingrediente

Foi cu miere:

  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri miere
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr unt
  • 450 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat

Crema

  • 1 l lapte
  • 100 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt ( 80% grasime)
  • 2 lamai

In plus:

  • Un borcan de gem ( caise, visine, zmeura)
  • zahar pudra

Indicatii

  • Mod de pregatire foi:

    Intr-un vas amestecam oole cu zaharul, mierea,laptele si bicarbonatul. Compozitia rezultata se pune pe foc, pana cand fierbe si volumul se dubleaza. O data compozitia finalizata asteptam pana cand ajunge la temperatura camerei. O data ajunsa la temperatura camerei,  adaugam faina in ploaie.

    Am impartit aluatul rezultat in 4 portii egale si am intins  foi de 33 x 42 cm (atat masoara tavile mele). Masa de lucru a fost usor infainata. Este un aluat „prietenos”, elastic, care se manevreaza usor.  Pentru a nu forma basici se inteapa fiecare foaie cu furculita. 

    Se coc la 180 de grade, 10 min. Sa lasa la racit pe un suport de lemn.

  • Mod de pregatire crema:

    Intr-un vas amestecam laptele cu faina si zaharul. Aducem compozitia la foc mic, amestecand incontinuu. O data atins punctul de fierbere, asteptam 3 minute, observand consistenta lichida initiala a cremei modificandu-se spre una de mousse, dam crema astfel obtinuta la o parte de pe foc.

    Adaugam un pachet de unt amestecand continuu in crema astfel obtinuta pana la omogenizare; coaja de la cele 2 lamai si sucul se adauga imediat ce untul s-a topit. Punem crema la racit. 

  • Montare PRAJITURA

     Am impartit crema de lamaie cu unt in 2. Am desfacut si un borcan cu dulceata de visine, productie proprie. Am ales visine pentru ca are o aroma grozava si este si usor acrisoara. Puteti folosi gem de zmeura, caise, in functie de preferinte.

    Am pus deoparte cea mai frumoasa foaie – ea va fi capacul. Am umplut restul foilor dupa cum urmeaza: foaia 1 + crema de lamaie + foaia 2 + strat de gem + foaia 3 + crema de lamaie + foaia 4 (capacul).

     Am apasat usor cu palma ca sa se aseze bine foile si am asezat o greutate peste prajitura (o hartie curata de copt peste care am pus un blat subtire de leman). Am lasat prajitura in camara pana a doua zi.

    Se decoreaza cu zahar pudra sau cu glazura de ciocolata. Pofta buna!

Recenzii Reteta

Adauga un comentariu

1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele

Alte Retete Asemanatoare

Cosul meu

Nu ai nici un produs in cos.